« Dans | Träning »
Allmän kursinformation

Kursanmälan
Anmälan görs via mail till info@visbydansskola.com.
Ange namn, fullständigt personnummer, adress, telefon och kursnummer.
Anmälan kan endast göras av en person över 18 år eller ansvarig vårdnadshavare. Vi bekräftar din anmälan via mail.
Vid frågor angående kurser maila info@visbydansskola.com eller ring 0498-290855.

Nivå - rekommenderad svårighetsgrad
Nivå 1 - nybörjare, du har dansat 0-1 terminer tidigare.
Nivå 2 - fortsättning, du har dansat 1-4 terminer tidigare.
Nivå 3 - övade, du har dansat 4-7 terminer tidigare.
Nivå 4 - avancerad, du har dansat mer än 6 terminer tidigare.

Att gå upp till en svårare nivå är inget måste.
Du kan fortsätta på samma nivå så länge du tycker att svårighetsgraden på lektionen känns
lagom

Medlemsavgift i föreningen M.A.D. / 100 kr för år 2021
Medlemsavgiften är 100 kr/kalenderår per person och betalas in tillsammans med kursavgiften. Om ni betalade medlemsavgiften under våren behövs den inte betalas till hösten. Som medlem i dansföreningen M.A.D. är du olycksfallsförsäkrad till, från och under dansträningen, kan delta på danstävlingar på fastlandet, den stora dansavslutningen under våren och har billigare pris på årliga danslägret.

Betalning av danskurser (OBS! Nytt bankgiro)
Vi skickar inte ut fakturor. I bekräftelsen, som ni erhåller via mail vid dansanmälan, hittar ni summan ni ska betala.
Betalningen skall göras till VDT ABs bankgiro 5687-8523, både kursavgift och medlemsavgift. Medlemsavgiften ska betalas en gång/kalenderår.

Vid betalning glöm inte att ange namn på dansande elev, fullständigt personnummer samt kursnummer.

Betalning av nybörjarkurser
Nybörjarkurser ska vara betalda till andra kurstillfället.
Om dansaren inte vill gå kvar på kursen efter första tillfället måste du meddela receptionen så de kan göra en avanmälan. Om inte betalningen är oss tillhanda till andra tillfället kommer dansaren avbokas från kursen och platsen erbjuds till eventuell väntelista.

Betalning av fortsättningskurser
Fortsättningskurser ska vara betalda till första kurstillfället.
Om du avbryter kursen innan andra kurstillfället så meddela oss omgående, då kan du få en del av kursavgiften tillbaka.

Ångerrätt
Du har enligt lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler (2005:59) full ångerrätt i 14 dagar från den dag du får antagningsbesked.

Om du använder din 14-dagars ångerrätt efter att undervisningsperioden har påbörjats sker återbetalning av avgiften för de kurstillfällen som återstår av undervisningsperioden efter att du har meddelat Visby Dansskola din avbokning.

Sjukdom, skada eller flytt
Vid långvarig sjukdom eller flytt från ort, eller annan jämförbar anledning som omöjliggör deltagande och som du inte hade kunnat förutse. I dessa fall behöver Visby Dansskola få se läkarintyg, flyttanmälan eller dylikt som styrker detta för att återbetalning av avgift ska kunna göras.

Om du avbryter ditt deltagande på en danskurs p.g.a. sjukdom, skada, flytt till annan ort eller dylikt skall du omedelbart meddela Visby Dansskola. Läkarintyg skall vara Visby Dansskola tillhanda inom två veckor från att du meddelat att du avbryter ditt deltagande. Återbetalning sker för de undervisningstillfällen som återstår av perioden från och med att du har meddelat Visby Dansskola.

Åskådare
Samtliga kurser är åskådarfria pga pågående Covid-19 pandemi. Hur vi jobbar för att förhindra smittspridningen och efterleva pandemilagen, läs Covid-19 informationen på vår hemsida.

Klädsel & skor
På samtliga dansklasser bör dansaren använda träningskläder. Skor är ett krav på våra breakdance, hiphop och disco-klasser. I jazz kan dansaren ha speciella jazzskor eller vara barfota. Barfota gäller på samtliga klasser i contemporary, alternativt strumpor i vissa övningar. Ytterskor får inte användas i våra salar.